Текущее время: Сб июл 12, 2025 10:23 pm




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 1187 ]  На страницу Пред.  1 ... 76, 77, 78, 79, 80
 Заточка ножей 
Автор Сообщение
бывалый
бывалый

Зарегистрирован: Пт июн 02, 2017 2:09 pm
Сообщения: 161
Откуда: Київ
Арсенал: - Norica Marvic Gold + Diana 3-9x40AO
Сообщение Re: Заточка ножей
Ну комусь на майбутнє ... Якщо таки тільки один і хорошої якості - то гляньте NORTON INDIA ( або Crystolon) COMBINATION 8"X2"X1" - який знайдете . По суті там різниця не принципова - на любителя . Ціна порівняно бюджетна . Вистачить надовго .


Пт фев 07, 2020 10:53 am
Профиль Отправить email
профи
профи
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт сен 10, 2009 8:37 pm
Сообщения: 1689
Откуда: Одесса. Киевский.
Арсенал: иж-53
Сообщение Re: Заточка ножей
https://www.youtube.com/@dokazatochka
Дуже крутий чувак. Він відкрив для мене світ заточки з суспензією.
Я давно перейшов на ручну заточку, навіть на крихітних бланках. Але робота з суспензією - взагалі новий досвід. Я навіть експериментував із з суспензією з арканзасів.
Натепер 90% заточки виконую на бруску піщанику вирізаному з будівельного облицювального каменю. Сам камінь, щось там виділяє і якось працює: мокрий, з мастилом... але юзаючи його як велику платформу для нанесення суспензії можна отримати цілий спектр комбінацій від заточки до фінішу. При чому на одних сталях добре показує себе одна емульсія, на інших - навпаки. Наприклад ОА виявився кращим на твердій нержі типу Н690, а суспензія із КК не так сильно деградує на м'якій кухні.
З дешевої рибки гарну юшку не звариш, тож і камінчик той вище голови не стрибає. Покеткнайф я свій, все ж точу на інших камінцях, але тепер також із суспензією. На суспензії у мене алюмокераміка, мікрокварцити, китайські нонейми (транслюценти поки не мучав).
В якості суспензії може вистувати не тільки абразив. Добре відмивши алюмокераміку і додавши бінго-водний розчин можна теж отримати бонуси.
А тепер, у чому жир? При заточці із суспензією (умовно з тогож каменю) ви завжди будете отримувати більш деградовану РК. Вільне зерно буде руйнувати оту фольгу, яку ми звем заусенець і створювати нерівномірність РК. Водночас вона його буде зжирати. Тобто при заточці з суспензією, для отримання більшого ступнею гостроти вам буде необхідно весь час зменьшувати грітність. Мабуть тому японці і юзають камінчики по 12000 гріт. Але на всіх етапах заточки, суспензія буде допомагати знищити заусенець. Все видихаюсь....

_________________
Груди обвисли, запали бока.
Звідки ти дівчино?
Я з ХБК.


Сб фев 01, 2025 1:29 am
Профиль Отправить email
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 1187 ]  На страницу Пред.  1 ... 76, 77, 78, 79, 80


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.